Labai skanus pyragas. Patariu! :)
Reikės:
Tešlai
350 g miltų
250 g sviesto ar margarino
100 g cukraus
2 v. š. grietinės
2 kiaušiniai
1 a. š. kepimo miltelių
Obuolių
įdarui
2 kg obuolių
2 pakeliai citrinos skonio želė
Riešutinei
masei
220 g riešutų (padalinau po vienodai graikinių, žemės ir lazdyno)
120 g cukraus
3 v. š. medaus
2 v. š. pieno
80 g sviesto
Gaminimas:
- Miltus
sumaišyti su kepimo milteliais, suberti cukrų, įmušti kiaušinius, dėti grietinę
ir mažais gabaliukais supjaustytą (ar sutarkuotą) sviestą. Suminkyti vientisą
tešlą ir padalinti į tris lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 30 cm
dydžio lapvalų lakštą ir kepti iki 210° C įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių, kol
gražiai apskrus. Ataušinti.
- Obuolius
nulupti, sutarkuoti burokine tarka, sudėti į puodą ir kaitinti uždengus apie 10
minučių, kol suminkštės. Suberti želė miltelius ir gerai išmaišyti. Šiek tiek
ataušinti.
- Riešutus
paskrudinti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių ir susmulkinti.
Cukrų, medų, pieną ir sviestą sumaišyti nedideliame puode ir kaitinti, kol
cukrus ištirps ir gausis vientisa masė. Įmaišyti riešutus. Ataušinti.
- Ant
vieno tešlos lakšto dėti pusę obuolių įdaro ir paskleisti lygiu sluoksniu. Dėti
antrą tešlos lakštą, tuomet paskleisti likusį obuolių įdarą ir uždėti paskutinį
tešlos lakštą. Ant viršaus lygiai paskleisti riešutinę masę. Pyragą pašaldyti,
kad sustingtų obuolių įdaras. Skanaus!
Šaltinis
čia :)