2013 m. vasario 27 d., trečiadienis

Dvispalviai rutuliukai

Reikės:
150g cukraus pudros

kiaušinio
200g sviesto
3 a.š. vanilinio cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
450g miltų
50g garų vonelėje tirpinto juodojo šokolado

Gaminimas:

  • Minkštą sviestą išsukti su pudra ir vaniliniu cukrumi. Įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti. Sudėti kepimo miltelius, miltus ir išminkyti minkštą tešlą. Padalinti į dvi dalis ir į vieną dalį sudėti tirpintą šokoladą ir jei reikia, įberti dar šiek tiek miltų. Palikti pusvalandžiui šaldytuve. 
  • Iškočioti vienodo dydžio stačiakampius (35x15 kažkur), dėti vieną ant kito, susukti vyniotinį ir supjaustyti 1cm pločio juosteles. Jas susukti į rutuliukus. Dėti ant kepimo skardos iškloto popieriaus. Kepti 170C orkaitėje, apie 20min. Skanaus!!! :))

2013 m. vasario 23 d., šeštadienis

Smėlio juostelės

Labai skanūs sausainiai!



Reikės:
250g sviesto
2 stiklinės miltų
žiupsnelis druskos
100g cukraus
2 a. š. vanilinio cukraus
1 a. š. kepimo miltelių
kiaušinis
įdarui: uogienės (labiausiai tinka obuolienė), du šaukštai krakmlo
aptepti: kiaušininis
apibarstyti: aguonos
Gaminimas:


  • Sviestą  išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Įmušti kiaušinį. Suberti persijotus miltus, kepimo miltelius. Išminkyti tešlą ir palikti bent valandai šaldytuve.
  • Išėmus, iškočioti kokių 3mm storio lakštus ir supjaustyti norimo dydžio kvadratėliais. Per vidurį dėti uogienę, sumaišytą su krakmolu. Užkloti kitu kvadratėliu ir gerai užspausti. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepti kiaušiniu, apibarstyti aguonomis ir  kepti 210C orkaitėje apie 15min. Skanaus :>


2013 m. vasario 20 d., trečiadienis

Imbieriniai meduoliai

DAR VIENAS LABAI SKANUS SKANUMYNAS, KURIE NEREIKALAUJA DAUG IŠLAIDŲ. PATARIU!


Reikės:
4 šaukštų cukraus sausainiams apvolioti
3 st. miltų
2 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. druskos
2 a.š. malto imbiero
2 a.š. malto cinamono
1/2 st. aliejaus
1/4 st. skysto medaus
1/2 st. pieno
1/2 st. cukraus
2a.š. vanilinio cukraus

Gaminimas:




  • Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir prieskonius. Kitame dubenėlyje gerai išmaišyti aliejų, pieną, melasą, cukrų bei vanilinį cukrų. Gerai išmaišyti miltų mišinį su skysčiais, išminkyti. Tešla gaunasi minkšta. 
  • Formuoti sausainius, juos apvolioti cukruje ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardelės, palikdami kokių 3cm tarpus. Kepti 15 minučių 180C orkaitėje. Išimti ir padėti ant grotelių, kad visiškai atvėstų. 




Kitokie blynai

Tai lyg ir paprastas blynų receptas, bet.. juk šitaip dekoruotus blynelius valgyti žymiai skaniau :)



Reikės:
2 kiaušiniai
100g miltų
200ml pieno
2 v. š aliejaus
žiupsnelis druskos
2v. š. cukraus

dar reikės konditerinio švirkšto.

Gaminimas:

  • Iš tešlai skirtų produktų išmaišyti tešlą ir ją dėti į konditerinį švirkštą. Spausti įvairius ornamentus į įkaitintą keptuvę, atsargiai apversti. Štadaaaaaam :)) 

P.S. - nereikia į keptuvę pilti aliejaus!

2013 m. vasario 17 d., sekmadienis

Roksai

Labai patariu išbandyti šiuos dalykėlius. NIAM.




Reikės:
250 g miltų
100 g cukraus
šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštelių vanilinio cukraus
50 g šalto margarino
50 g razinų
kiaušinio
50 ml vandens
pusės šaukštelio sodos
šaukštelio acto

Gaminimas:

  • Orkaitę įkaitinti 190C. 
  • Miltus, cukrų, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų sumaišom dideliam dubenį. 
  • Įpjaustyti  šaltą margariną ir trinam tarp pirštų, kol pasidaro trupiniai. Įmušti razinas ir padaryti duobę, į kurią įmušti kiaušinį. Į vandenį pilam actą ir sodą. Pilti į tą pačią duobę ir minkom, kol nelieka sausų miltų.
  • Tešlą padalyti į 20 dalių. Padaryti tarp pirštų rutuliukus, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 20min. SKANAUS


Šaltinis čia :)

Kitokia kava


Kitokia kava tėvų rytui :)

Reikės:
kavos
šokolado drožlių
grietinėlės
cukraus pudros

Gaminimas:
  • Užplikyti kavą ir apibarstyti trupučiu šokolado. Išplakti grietinėlę ir sudėti ant kavos. Apibarstyti šokoladu. VUOLIA, VISKAS PAPRASTA,bet SKANU :))


Pyragas su ricota



Reikės:
300 g ricotta varškės
4 a.š. cinamono
100 g cukraus 
1 kiaušinis

Tešlai
150 g miltų
140 g cukraus
3 kiaušinių
1/4 a.š. sodos
1/3 puodelio vandens
1 a.š. migdolų esencijos

Glazūrai
0,5 puodelio cukraus pudros
3 a.š. pieno

Gaminimas:
  • Dubenėlyje elektriniu mikseriu išplakti ricotta, cukrų, kiaušinį ir cinamoną. Skardą (kepiau 32x40 cm ) iškloti kepimo popieriumi, patepti jį aliejumi ir supilti skystą masę. Tolygiai paskirstyti per visą plotą ir šauti į orkaitę.Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros. Kepti 10 min. Poto ištraukti ir pravėsinti
  • Toliau į dubenį mušti kiaušinius ir gerai išplakti , suberti cukrų ir dar plakti,  kol masė pabals ir pasidarys kreminė. Berti miltus, sodą (juos tarpusavyje šiek tiek sumaišius), užmaišyti tešlą. Supilti vandenį, esenciją ir dar pamaišyti, kol masė tešla vientisa. Supilti ją ant pravėsusios ricotos sūrio pagrindo, taip pat tolygiai paskleisti tešlą per visą plotą, dėti atgal į orkaitę ir kepti dar 20 min.
  • Ištraukus iš orkaitės viską daryti reikia gana greitai, kol biskvitas dar karštas. Apversti jį cinamonine puse į viršų, atsargiai nuimti kepimo popierių, išilgai supjaustyti į 5 juostas. Imti 1 juostą ir greitai susukti į ritinėlį,  dėti jį šalia kitos juostos ir sukti toliau, taip susukti visas juostas į vieną didelį vyniotinį. 
  • Nedideliame dubenėlyje sumaišyti glazūrai skirtus ingridientus. Pašlakstyti ja pyragą. Skanaus :))
Šaltinis čia :)


2013 m. vasario 14 d., ketvirtadienis

Pyragas MYLIU




Sudėtis tokia, kaip ŠOKOLADINIŲ KEKSIUKŲ.
Puošta ištirpintu garų vonelėje pienišku šokoladu su riežutais, guminukais,saldaaaaainiais :)

Šokoladiniai keksiukai

Skaniausi keksiukai :))) taippat Valentino dienai :)



Reikės:
2 kiaušiniai
120g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
skardinė kondensuoto pieno
80g kakavos

Gaminimas:

  • Kiaušinius lengvai išplakti su kondensuotu pienu,kad neliktų trynių. Persijoti kakavą, miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišyti.
  • Kepti sudėjus į formeles 190C orkaitėje apie 25min. 
  • Šį kartą puošiau garų vonelėje ištirpintu šokoladu, saldainiais ir guminukais.

Labai skanūs keksiukai, o sudėtis paprastutė... :) SKANAUS :p




Sausainių puokštė


Mamai Valentino dienos proga :)
Reikės:
125g kambario temperatūros sviesto
60 g cukraus
1 kiaušinis
200 g miltų
2 a.š. vanilinio cukraus
įvairių spalvų ledinukų (bambonkių)
Gaminimas:
  • Sviestą išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Įmušti kiaušinį, įmaišyti miltus. Tešlą išminkyti ir dėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Atšaldytą plonai iškočioti, išspausti norimomis formelėmis sausainius.
  • Kepti įkaitintoje iki 180C temperatūroje 10 minučių. Saldainius sutrupinti, užpildyti sausainiuose paliktas kiaurymes ir dar porai minučių dėti į orkaitę. Ištraukus atvėsinti ir tik tada nuimti nuo kepimo popieriaus.
Šaltinis čia :)

2013 m. vasario 11 d., pirmadienis

Hjónabandssæla

Išvertus iš islandų kalbos, tai paprasčiausias AVIŽINIS PYRAGAS, tačiau labai skanus :))



Reikės:
220 g avižinių dribsnių
1 stiklinė
1/2 stiklinė cukraus
1/2 a.š. sodos
120 g atšaldyto sviesto
1 kiaušinis
1/2 puodelio obuolienės ar kitos mėgstamos uogienės

Gaminimas:
  • Dideliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus - avižinius dribsnius, miltus, cukrų ir sodą. Atšaldytą sviestą įtarkuokite į dubenį ir trindami pirštais padarykite trupinukus.
  • Įmuškite kiaušinį ir pamaišykite.
  • 3/4 tešlos sudėkite į apvalų kepimo indą, ant jo užtepkite džemą, ant viršaus paskleiskite likusius trupinius ir kepkite 30 - 40 min., kol viršus gražiai parus.

 Skanaus...

Šaltinis  čia :)

Šachmatiniai sausainiai

Baltas sluoksnis, tikrąja to žodžio prasme TIRPSTA burnoje. Skanaus :P



Reikės:
175 g sviesto
6 valg. šaukštai cukraus pudros
1 arb. šaukštelio vanilinio aromato
250 g miltų                           
žiupsnelis druskos
50 g šokolado

Gaminimas:
  • Minkštą sviestą išsukame iki baltumo, įdedame cukraus pudros ir vanilės aromato, išmaišome. Įdedame dalį miltų ir minkome. 
  • Gautą tešlą padaliname į dvi dalis, į vieną iš jų įdedame garų vonelėje ištirpintą šokoladą ir išmaišome. Į abi tešlos dalis įberiame likusius miltus ir išminkome dvi tešlos rūšis – vanilinę ir šokoladinę. Paruoštas tešlas apie 30 min. dedame į šaldytuvą. 
  • Po to kiekvieną tešlos dalį iškočiojame, suformuojame stačiakampius apie 1,5 cm storio. Dedame vienas ant kito Lengvai paspaudžiame. Gautą storesnį stačiakampį padalijame į dvi dalis išilgai. Vieną puselę apverčiame aukštyn kojom ir suspaudžiame su kita. Gautą stačiakampį supjaustome plonomis riekelėmis - apie 0,5 cm storio. 
  • Sudedame sausainius į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 175C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Šaltinis čia :)

2013 m. vasario 6 d., trečiadienis

Keksiukai su karamele ir Siesta

Labai skanūs keksiukai :>



Reikės:
150 g minkšto sviesto;
150 g cukraus;
3 kiaušinių;
200 g miltų;
200 g varškės;
šaukštelio kepimo miltelių;
šaukštelio vanilinio cukraus;
5 saldainių "Karvutė"
2 pakelių ,,Siestos"

Gaminimas:

  • Minkštą sviestą ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišydami. Įmaišome varškę.
  • Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir švelniai įmaišome į tešlą. Ją padaliname į dvi dalis.
  • Nuluptas karvutes pasmulkiname peiliu, įmaišome į tešlą, o į kitą tešlos dalį sudėti kubeliais pjaustytą Siestą.
  • Keksiukų formą išklojame popierinėmis formelėmis ir sukrečiame tešlą (2/3 keksiukų formelės tūrio). Kepame 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie pusvalandį, kol dailiai pakyla ir rudai pageltonuoja apie 30min.
SKANAUS.
 Šaltinis čia :)

2013 m. vasario 4 d., pirmadienis

Pyragas su obuoliais ir riešutais

Labai skanus pyragas. Patariu! :)

Reikės:


Tešlai 
350 g miltų 
250 g sviesto ar margarino 
100 g cukraus 
2 v. š. grietinės 
2 kiaušiniai 
1 a. š. kepimo miltelių

Obuolių įdarui 
2 kg obuolių 
2 pakeliai citrinos skonio želė

Riešutinei masei 
220 g  riešutų (padalinau po vienodai graikinių, žemės ir lazdyno)
120 g cukraus 
3 v. š. medaus 
2 v. š. pieno 
80 g sviesto

Gaminimas:
  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, suberti cukrų, įmušti kiaušinius, dėti grietinę ir mažais gabaliukais supjaustytą (ar sutarkuotą) sviestą. Suminkyti vientisą tešlą ir padalinti į tris lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 30 cm dydžio lapvalų lakštą ir kepti iki 210° C įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių, kol gražiai apskrus. Ataušinti.
  • Obuolius nulupti, sutarkuoti burokine tarka, sudėti į puodą ir kaitinti uždengus apie 10 minučių, kol suminkštės. Suberti želė miltelius ir gerai išmaišyti. Šiek tiek ataušinti.
  • Riešutus paskrudinti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių ir susmulkinti. Cukrų, medų, pieną ir sviestą sumaišyti nedideliame puode ir kaitinti, kol cukrus ištirps ir gausis vientisa masė. Įmaišyti riešutus. Ataušinti.
  • Ant vieno tešlos lakšto dėti pusę obuolių įdaro ir paskleisti lygiu sluoksniu. Dėti antrą tešlos lakštą, tuomet paskleisti likusį obuolių įdarą ir uždėti paskutinį tešlos lakštą. Ant viršaus lygiai paskleisti riešutinę masę. Pyragą pašaldyti, kad sustingtų obuolių įdaras. Skanaus!
Šaltinis čia :)

Pusryčių keksiukai

Nom.

Reikės:

2 kiaušinių
60-70 g sviesto
200 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
6 šaukštų cukraus (galima mažiau ar daugiau šauktu ar dviem)
100 ml natūralaus jogurto arba kefyro
Džiovintų vyšnių saujos
Razinų saujos
1 banano
 Gaminimas:
  • Kiaušinius sumaišykite su jogurtu ir cukrumi.
  • Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
  • Ištirpintą sviestą supilkite į kiaušinių masę.
  • Miltus berkite į skystą masę, sumaišykite. Įdėkite vyšnias, razinas ir susmulkintą bananą.
  • Keksiukų formoje išdėliokite popierines formeles ir dėkite tešlos beveik iki pat viršaus  ir kepkite 190 C apie 30 minučių, kol iškils ir gražiai paruduos.






Langues de chat (kačių liežuvėliai)


Reikės:


2 kiaušinių baltymų
60  g cukraus
60 g miltų
60 g sviesto (kambario temperatūros)
0,5 pakelio vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos

Gaminimas:
  • Sviestą, kambario temperatūros, išsukite iki purumo su mediniu šaukštu, vėliau per 2 - 3 kartus įplakite cukrų, vaniliną, bei įberiame žiupsnelį druskos. Į gautą mišinį įsijokite miltus ir gerai išmaišykite, tešla turi buti gam tiršta, beveik minkoma, galiausiai supilkite kiaušinių baltymus, prieš tai juos reikia truputi paplakti šakute, kad lengviau įsimaišytų į tešlą. Gerai viską išplakite, sukrėskite tešlą į konditerinį švirkštą  ir ant sviestinio popieriaus išpurškite 6 - 7 cm ilgio sausainukus, palikdami tarpus tarp jų, nes sausainiai plėsis į šonus. 
  • Kepkite  7-8 min  210C temperatūros orkaitėje, kol krašteliai gražiai paruduos. Kepant vis stebėkite sausainukus, nes juos labai lengva sudeginti! 
  • Katik baigusius kepti ir ištrauktus, galima susukti :)
Šaltinis čia :)