2013 m. balandžio 2 d., antradienis

Braškių skanumynas

Ilgai galvojau, kaip šį gėrį pavadint... Jis toks... Lengvas, skanus.. Gal tinka kiek labiau vasarai, bet Velykų pusryčiams - kaip tik. Šiaip, labai nemėgstu kefyro, bet šis skonis nustebino. Niam ir skanaus! Gėris iš Beatos knygos...

Reikės:
500g braškių (manosios buvo sutrintos su cukrumi ir sušaldytos)
500ml kefyro
2 šaukštai želatinos
100ml vandens


Gaminimas:

  • Puode užpilti želatiną su vandeniu, tegu brinksta kokį  15min.
  • Paskui, pusę sutrintų braškių sudėti į puodelį. Šildome, bet neužverdame. Kaitiname iki tol, kol pabąla masė ir nebesimato želatinos.
  • Nuimame nuo ugnies ir dedame likusias braškes, pilame kefyrą. Išmaišyti ir supilti į stiklinaites, dubenėlius ar kur tik nori. Po kelių valandų galima skanaus! :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą