Reikės:
150g minkšto sviesto
3 kiaušiniai
200g rudojo cukraus (galima ir baltojo)
250g miltų
žiupsnelis druskos
2a. š. kepimo miltelių
2a. š. vanilinio cukraus
vienos citrinos nutarkuota žievelė
Glajui: 230g cukraus pudros, 40ml citrinos sulčių
Gaminimas:
- Sviestą iki purumo išsukti su cukrumi,druska ir vaniliniu cukrumi. Įmušti po vieną kiaušinius vis pamaišant, bet neperplakant, nes sviestas vis lydysis. Sudėti nutarkuotas citrinos žievelę. Po šaukštą dėti miltų ir įberti kepimo miltelius.Tešla gaunasi tokia kietoka, bet taip ir turi būti. Kepti 180C orkaitėje apie 30min. Išėmus atvėsinti.
- Glaujui paprasčiausiai su maišyti pudrą su sultimis ir užpilti ant atvėsusio pyrago.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą