Pyragėliams2 dideli kiaušiniai
70g miltų
1 v. š. cukraus
90ml vandens
žiupsnelis druskos
3 šaukštai sviesto
Kremui50g sviesto
200g varškės
100ml vyšninio jogurto
keli šaukštai natūralaus jogurto
3 šaukštai cukraus
Sutvirtinimuipuodelis cukraus
Gaminimas:
- Puode sumaišyti cukrų, sviestą, vandenį, druską, kol užvirs. Nukėlus nuo ugnies, staigiai įberti miltus ir išmaištyti. Turi viskas sušokti į vieną rutulį. Įmušti po kiaušinį, kas kartą vis labai gerai išmaišant.
- Orkaitę įkaitinti iki 220C. Paruoštą masę sudėti į konditerinį maišelį ir ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, išspausti 2-3cm tiek į viršų, tiek į plotį, pyragėlius. Šlapiais pirštais, apdailinti. Kepti 10min, paskui sumažinti temperatūrą iki 180С ir dar kepti 15min. Išėmus, atvėsinti.
- Kremui visus produktus sumalti blenderiu,kad neliktų varškės gumuliukų. Dėti į švirkštą ir įspausti su plonu ir ilgu antgaliu į pyragėlius. Palikti šaldytuve, kol darysime sutvirtinimą.
- Ant silpnos ugnies uždėti keptuvę su cukrumi ir palikti,kad jis išsilyditų ir taptų gintarinės spalvos. Nuėmus nuo ugnies, palaukti kelias minutes.
- Ant padėklo ar lėkštės, sustatyti pyragėlius. Po vieną įmerkti į glazūrą ir sutvirtinti. Padaryti tokį kaip bokštą. Papuošti ta pačia glazūra ar pan.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą