2013 m. sausio 5 d., šeštadienis

Rumuniškas varškės pyragas

Mano mamos labai mėgiamas :))

Reikės:
Tešlai
7 v.š.pieno
7 v. š. aliejaus
6 v. š. cukraus (aš dėjau per pusę  rudojo per pusę balto)
350g miltų
2 a. š.kepimo miltelių
Įdarui
500g abai gerai pertrintos varškės (idealu kreminė arba ricota)
2 kiaušiniai
200g cukraus pudros
80g sviesto
2 v. š. manų kruopų
1 v. š. vanilinio cukraus
1 citrinos tarkuota žievelė
saujėlė razinų
aš dar įdėjau porą šaukščiukų natūralaus pudingo, tačiau jis nebūtinas

Gaminimas:

  • Tešlai puode užvirti pieną, aliejų ir cukrų. Nukelti nuo ugnies, truputį atvėsinti ir supilti į dubenį. Suberti miltus ir kepimo miltelius. Įmušti kiaušinius ir maišyti, kol bus galima minkyti.
  • Ėmiau apvalią 26cm skersmens skardą. Tešlą padalinti į dvi dalis, iškočioti iš vienos kokių 28cm blyną ir dėti į skardą. Apspausti kraštelius.
  • Įdarui  visus ingredientus gerai išmaišyti mikseriu, supilti ant blyno ir apiberti razinom. Tada vėl iškočioti iš kitos dalies blyną,uždėti ant įdaro ir suspausti blynų kraštelius. Subadyti  šakute ir  kepti 180C orkaitėje apie 45 min. :)


 REIKIA NESKUBĖTI PJAUTI, LAUKTI  KOL VISIŠKAI ATŠALS, NES ĮDARAS DAR NEBUS SUSTINGĘS IR IŠBĖGS.

Šaltinis čia :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą