Reikės:
Tešlai
400 g miltų
200 g sviesto
150 g grietinės
1 kiaušinis
žiupsnelio druskos
150 g grietinės
1 kiaušinis
žiupsnelio druskos
Kremas
500 ml pieno
1 vanilės miltelių
5 trynių
120 g rudo cukraus
50 g miltų
100 g sviesto
1 vanilės miltelių
5 trynių
120 g rudo cukraus
50 g miltų
100 g sviesto
Gaminimas:
- Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu. Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.
- Pieną supilti į puodą, valinės miltelius suberti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Kol pienas kaista išplakame trynius su cukrumi, sudedame miltus ir pilame į juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~15 min. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti.
- Surinkimas .Imtis blyną, ant jo tepti kremo. Sekantis blynas dedamas ant pirmo ir vėl tepama kremo. Papuošiama trupiniais ir t.t. Palaikyti šaltai geriausiai 3 dienas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą