2013 m. balandžio 5 d., penktadienis

Tortas Napoleonas

Visiškai neriebus torčiukas, kaip kiti įsivaizduoja jį tokį. Niam :)




Reikės:
Tešlai


400 g miltų
200 g  sviesto

150 g grietinės
1 kiaušinis
žiupsnelio druskos



Kremas
500 ml pieno
1 vanilės miltelių
5 trynių
120 g rudo cukraus
50 g miltų
100 g  sviesto

Gaminimas:

  • Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu. Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.
  • Pieną supilti į puodą, valinės miltelius suberti  į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Kol pienas kaista išplakame trynius su cukrumi, sudedame miltus ir pilame į juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~15 min. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti.
  • Surinkimas .Imtis blyną, ant jo tepti kremo. Sekantis blynas dedamas ant pirmo ir vėl tepama kremo. Papuošiama trupiniais ir t.t. Palaikyti šaltai geriausiai 3 dienas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą