2013 m. balandžio 6 d., šeštadienis

Macarons

Kai pirmą kartą pamačiau šį pavadinimą, pagalvojau: ,,Kokie čia makaronai įdomus.. Su šokolado kremu..Kažkas ne to". O tai yra dar ir kaip to!! Skanumynas neišpasakytas. Rekomenduoju. 



Reikės:

11o gr. baltymų
100 gr. migdolų miltų (susimaliau migdolus)
190 gr. cukraus pudros
20 gr. cukraus
mažas žiupsnelis druskos


Kremas:

100 gr. juodojo šokolado
1 v.š. margarino VILNIUS kepiniams

Gaminimas:
  • Blenderio pagalba sumalti migdolus. Gavosi lipnoki miltai. Sudedame į maltus migdolus cukraus pudrą ir dar kartą viską permalame blenderiu, kad abu produktai gerai susimaišytų  ir gaunasi biri, normali masė. Sietelio pakalba  persijoti.


  • Palikti baltymus 24h pastovėti kambaryje. Suberiame į baltymus druską, mikseriu ir  plakame, kol suputos. Tuomet po šaukštą berti cukrų ir plakti, kol nebelieka cukraus kristalų, tik tuomet berti kitą šaukštą.




  • Berti į baltymus  migdolų ir  cukraus pudros mišinį. Maišome  keldami vis iš apačios.  Maišyti reikia kuo trumpiau! Tešlos konsistencija turi būti tokia, kad šaukšteliu jos uždėjus ant lėkštutės tešla labai lėtai slystų į šonus. Tešlą dedame į konditerinį  maišelį ir spaudžiame kokių 3-4cm blynelius. Palikti valandėlei.


  • Kepti 150 C įkaitintoje orkaitėje 14 min. Iškeptus atvėsinti.


  • Kremas. Šokoladą ištirpiname su margarinu. Pastatome į šaldytuvą, kad pradėtų stingti taip, kol kremas nebėgs iš suklijuotų pyragaičių.



Šaltinis.

3 komentarai: