Reikės:
11o gr. baltymų
100 gr. migdolų miltų (susimaliau
migdolus)
190 gr. cukraus pudros
20 gr. cukraus
mažas žiupsnelis druskos
Kremas:
100 gr. juodojo šokolado
1 v.š. margarino VILNIUS
kepiniams
Gaminimas:
- Blenderio pagalba sumalti migdolus. Gavosi lipnoki miltai. Sudedame į maltus migdolus cukraus pudrą ir dar kartą viską permalame blenderiu, kad abu produktai gerai susimaišytų ir gaunasi biri, normali masė. Sietelio pakalba persijoti.
- Palikti baltymus 24h pastovėti kambaryje. Suberiame į baltymus druską, mikseriu ir plakame, kol suputos. Tuomet po šaukštą berti cukrų ir plakti, kol nebelieka cukraus kristalų, tik tuomet berti kitą šaukštą.
- Berti į baltymus migdolų ir cukraus pudros mišinį. Maišome keldami vis iš apačios. Maišyti reikia kuo trumpiau! Tešlos konsistencija turi būti tokia, kad šaukšteliu jos uždėjus ant lėkštutės tešla labai lėtai slystų į šonus. Tešlą dedame į konditerinį maišelį ir spaudžiame kokių 3-4cm blynelius. Palikti valandėlei.
- Kepti 150 C įkaitintoje orkaitėje 14 min. Iškeptus atvėsinti.
- Kremas. Šokoladą ištirpiname su margarinu. Pastatome į šaldytuvą, kad pradėtų stingti taip, kol kremas nebėgs iš suklijuotų pyragaičių.
Šaltinis.
nom nom nom... :D
AtsakytiPanaikintiSveikinu su les macarons :) Džiugu, kad tokie dailučiai išėjo :)
AtsakytiPanaikintiAčiū ačiū. O jau skanumas.. :)
AtsakytiPanaikinti