Va šitas dalykas yra belekokio skanumo...
Reikės:
Tešlai
175 g persijotų miltų
¼ a. š. druskos
1 ½ a. š. cukraus
90 g atšaldyto sviesto, supjaustyto kubeliais
1 kiaušinio trynys
2 v. š. vandens
175 g persijotų miltų
¼ a. š. druskos
1 ½ a. š. cukraus
90 g atšaldyto sviesto, supjaustyto kubeliais
1 kiaušinio trynys
2 v. š. vandens
Karameliniam padažui
1 puodelis (200 g) cukraus
6 v. š. vandens
4 v. š. (60 g) sviesto
¼ puodelio (60 ml) riebios grietinėlės
1/4 a. š. druskos (nebūtinai)
1 puodelis (200 g) cukraus
6 v. š. vandens
4 v. š. (60 g) sviesto
¼ puodelio (60 ml) riebios grietinėlės
1/4 a. š. druskos (nebūtinai)
~200 g paskrudintų ir pasmulkintų žemės riešutų
- Paruošti trapią tešlą – miltus sumaišyti su druska ir cukrumi ir suberti į didelį dubenį. Sudėti kubeliais supjaustytą sviestą ir rankomis greitai trupinti, kol pasidarys stambūs trupiniai. Įdėti kiaušinio trynį ir išmaišyti. Supilti vandenį ir rankomis greitai suminkyti tešlą, kol ji taps vientisa ir lygi.
- Orkaitę įkaitinti iki 200º C. Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti 3 mm storio tešlos lakštą. 6,5 cm skersmens formele ar tiesiog stikline išspausti 20 apskritimų. Sudėti tešlos diskus į mini keksiukų formeles ir po vieną kartą perdurti šakute. 30 min. pašaldyti šaldytuve. Iš kepimo popieriaus išsikirpti dvidešimt 7 x 7 cm dydžio kvadratų. Juos dėti ant tešlos ir formeles pripildyti sausų pupelių. Kepti krepšelius 10 min., tada išimti popierių ir pupeles bei dar kepti 10 min., kol gražiai apskrus. Ataušinti ant grotelių.
- Į puodą storu dugnu suberti cukrų, supilti vandenį ir kaitinti ant silpnos ugnies maišant, kol cukrus visiškai ištirps. Kai cukrus visiškai ištirps, padidinti kaitrą iki maksimalios. Dabar maišyti sirupo nebegalima. Tik retkarčiais galima pajudinti puodą, kad masė pasimaišytų. Po kelių minučių cukraus sirupas turi užvirti. Po kokių 7 minučių sirupas ims keisti spalvą. Kai jis bus norimos gintaro spalvos, puodą nukelti nuo viryklės, sudėti sviestą ir supilti grietinėlę. Masė labai stipriai suputos! Išmaišyti ir palikti, kad karamelė atauštų.
- Į ataušusią karamelę įmaišyti riešutus ir paruoštą masę šaukšteliu sudėti į krepšelius. Palaukti, kol karamelė sustings. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą