2012 m. gruodžio 2 d., sekmadienis

Kamilės SUSHI

Šiaip, šitų dalykėlių labai nemėgstu, bet galvoju,aj... kas bus tas - padarysiu. Prisipirkau sushiams reikiamų produktų: ryžių acto, lašišos ir visko kito. BET. Atidarius ir pauosčius tą ryžių actą, tiesą pasakius, mane suvimdė.. Tad nutariau padaryti juos SAVAIP, be jokių įmantrių pacackų. Gavos sjjjuuuuuper :)..









Reikės:
kepintų jūros dumblių NORI
Sushiams skirtų ryžių
druskos ir vandens ryžiams
krabų lazdelių
marinuotos paprikos
agurko
sūrio
prieskonių (juodųjų pipirų, raudonėlių, bazilikų, aitriosios paprikos)
padažas: šaukštas majonezo, šaukštas tomato ir itališkų žolelių mišinio

Gaminimas:
  • Pirmiausia išverdame ryžius. Jų santykis turi būti 1:2, tai yra stiklinė ryžių reikia virti dviejose stiklinėse vandens. Jį padruskinti. Virti 8min. Paskui uždėti ant silpnesnės ugnies ir vėl virti 8min vis pamaišant. Nuimti nuo ugnies ir leisti pastovėti 10min.
  • Juostelėm supjaustyti papriką, sūrį, krabų lazdeles ir agurką.
  • Sudėti atšaldytus ryžius ant dumblio, kad vienoje pusėje jų nebūtų kokius 2cm. Pradžioje dumblio, išilgai sudėlioti supjaustytus produktus, pabarstyti prieskoniais. Ant viršaus sudėti majonezo, tomato ir itališkų žolelių mišinį.Su bambukiniu kilimėliu susukti dumblį(nors jis pas mane nebuvo bambukinis :D ), jo tą kraštą patepus vandeniu. Jo reikia, kad susiklijuotų. Susukus, palaukti, kokias 10min ir sušlapintu peiliu supjaustyti.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą