2013 m. kovo 13 d., trečiadienis

Česnakinės bandelės

Tėtis vis perka iš Maximos tą prancūzišką batoną, kuris yra perteptas česnakiniu sviestu, su įvairiom žolelėm. Taigi, kodėl man nepadarius tokio skanumo tėtukui pati. PIGIAU, SKANIAU. Žymiai skaniau.



Reikės:

250ml pieno
pusės arbatinio šaukštelio druskos
šaukšto cukraus
370g miltų
7g susų mielių
40g sviesto

įdaras: 70g sviesto, 7 skiltelės česnako, daug krapų, baziliko, raudonėlio, aitriosios paprikos

Gaminimas: 

  • Pieną kaitinti su sviestu, cukrumi, druska ir pienu, kol sviestas ištirps. Nuimti nuo ugnies. Mieles sumaišyti su miltais. Supilti šiek tiek pravėsusį pieną. Išminkyti. Palikti šiltai, kad padvigubėtų (apie valandą).
  • Pakilusią tešlą padalinti į dešimt dalių, suformuoti gražius rutuliukus. Palikti šiltai, kad pakiltų. (apie 45min.).
  • Padaryti įdarą: smulkiai supjaustyti česnaką ir sudėti jį į minkštą sviestą ir išsukti subėrus žoleles.
  • Bandukes įpjauti per kelias vietas, sudėti įdaro (nepagailėti). Kepti 190C orkaitėje, apie 20min. Įpusėjus kepimui, galima užtarkuoti fermentinio sūrio.
Skanaus :)

2 komentarai: