2013 m. kovo 4 d., pirmadienis

Sluoksniuotos tešlos sausainiai!

Vėlgi, vėlgi, vėlgi sluoksniuota tešla... Šį kartą ne mielinė, bet man žymiai labiau patikusi  nei sviestinių ragelių, seniau darytų (dabar tik išsitrynė iš mano blog'o kažkaip :D ) BE GALO BE GALO BE GALO skanūs sausainiai..



Reikės:
400g miltų
200ml vandens
pusės arbatinio šaukštelio druskos
kiaušinis
400g sviesto

kiaušinio trynio

apibarstymui: vanilinio cukraus, cukraus,sumaišyto su cinamonu

Pasiraitojam rankoves ir bandom!

Gaminimas:

  • Vandenį sumaišyti su druska, kad ji ištirptų. Įmaišyti miltus, kiaušinį ir šaukštą sviesto. Minkyti tešlą kokias 10min ir dėti dubenėlin ir į šaldytuvą pusei h.
  • Likusį sviestą padėti tarp maistinės plėvelės ir iškočioti maždaug 15x15cm kvadratą, kad gautųsi maždaug vieno cm storio tešla. Dėti su visa maistine plėvele į šaldytuvą.
  • Išėmus tešlą, ją įpjauti įstrižai peiliu . Iškočioti taip,kad būtų panaši į keturlapį dobilą stačiakampį. Dėti ant jo sviestą. Uždengti jį kaip voką vis  pabarstant miltais. Va taip va.
  • Padaužyti per tešlą. Iškočioti maždaug du, tris kartus didesnį stačiakampį ir lenkti dvigubu lenkimu - vieną pusę užlenkti iki vidurio, taip pat ir kitą. Vėl sulenkti per pusę. Dėti į maistinę plėvelę maždaug pusei h.
  • Išėmus vėl kočioti kol pasidaro kokio centimetro storio lakštą. Vėl lenkti, kaip jau rašiau. IR TAIP KETURIS AR PENKIS KARTUS. Aš lanksčiau net šešis ar septynis kartus :D
  • Orkaitę įjungti 220C. Dabar jau iš tešlos  iškočioti didelį stačiakampį, kokių 7-8mm. Supjaustyti norimo dydžio, formos sausainėlius. Aptepti kiaušinio trynių, bet netepti kraštų! Apibarstyti gan gausiai cukraus ir cinamono mišiniu. Kepti apie 15min. Palaukit kol atauš, nes bus kaip man, kad knietėjo paragaut, tai su pūsle ant lūpos vaikščiojau kelias dienas :D

SKANAUS, SKANAUS, SKANAUS :))



Pradinis šaltinis čia :)


4 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. As sitiek meiles ir darbo idejus i tesla iskart sukciau ragelius :D Sirdis neleistu tiesiog supjaustyt kvadrateliais :D

      Panaikinti
    2. Kažkaip šį kartą norėjau paprastučių.. bet gal jūsų ir teisybė ;D

      Panaikinti