2012 m. gruodžio 25 d., antradienis

Kūčių vyniotinis



Reikės:
stiklinė šilto vandens
30g šviežių mielių
6 šaukštai cukraus
žiupsnelis druskos
3 stiklinės miltų
1a. š. vanilinio cukraus
pusė stiklinės aliejaus
vandens aptepimui
įdarui: įvairių džiovintų vaisių aguonų, cinamono, kokių 6 šaukštų cukraus

Gaminimas:


  • Vandenyje sumaišyti mieles ir cukrų. Išplakti ir palikti, kad suputotų. 
  • Miltus sumaišyti su vaniliniu cukrumi, druska. Supilti mieles. Išmaišyti ir ant gali supilti aliejų. Minkyti 10min. ir palikti kilti kol padvigubės šiltoje vietoje.
  • Pakilus, trumpai paminkyti ir padalinti tešlą į dvi dalis. Iškočioti kokių 5mm storio didelį blyną.  Aptepti vandeniu ir uždėti įdarą. Susukti į didelį ,,kirminą". Aptepti vandeniu ir užbarstyti  cukraus. Kepti 180C temperatūroje, kol gražiai paruduos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą