2013 m. sausio 26 d., šeštadienis

Citrusinės cukatos!

Neįprastas, bet labai jau skanus dalykėlis.. :)



1 apelsinas
1 citrina
1 greipfrutas 

500g cukraus

  • Vaisius labai gerai išplauti ir nušveisti kempine.
  • Pailgomis juostelėmis nupjauti vaisių žievelę ir supjaustyti ją ilgais šiaudeliais.
  • Sudėti žieveles į puodą, užpilti vandeniu taip, kad būtų pilnai apsemtos ir užvirti. Užvirus sumažinti ugnį ir virti, kol žievelės suminkštės (apie 50min.).
  • Išimti žieveles kiaurasamčiu, labai gerai nuvarvinti. 
  • Įberti į puodą 350 g cukraus, užpilti 0,5 l vandens, užvirinti. Sudėti žieveles ir virti ant labai mažos ugnies,retkarčiais pamaišant, kol sirupas beveik visas susigers į žieveles ir jos taps permatomomis.(1h ).
  • Išimti žieveles ir nuvarvinti. 
  • Ant kepimo popieriaus suberti likusį cukrų ir  ir sudėti žieveles. Pamaišyti, kad jos gerai pasidengtų cukrumi. 
  • Paskleisti žieveles ant kepimo popieriaus ir leisti apdžiūti.

SKANAUS :>

Šaltinis čia :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą