2013 m. sausio 20 d., sekmadienis

Naminis batonas

Žyyymiai skanesnis už pirktinius batonus :)

Reikės:
400g miltų
20g šviežių mielių
2a. š.cukraus
1,5a. š. druskos
40g sviesto
150ml šilto vandens

Gaminimas:
  • Mieles sumaišyti su druska, cukrui ir vandeniu. Palikti, kad suputotų.
  • Suputojus, pilti į dubenį su miltais. Išmaišyti, o paskui jau galima ir minkyti. Sviestą supjaustyti kubeliais įminkyti į tešlą. Ją dėti į aliejumi išteptą dubenį ir palikti šiltai, kad padvigubėtų. 
  • Pakilus, vėl minkyti, retkarčiais padaužant stipriai į stalą, kad išeitų jose esantis oras. Tada, suformuoti kepaliuką ir dėti į miltais pabarstytą skardą. Palikti vėl šiltai,kol ryškiaipakils.
  • Aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu. Kepti 180C orkaitėje, kol parus - apie 35-40min. Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą