2013 m. sausio 19 d., šeštadienis

Jogurtiniai tortukai

Pats greičiausiais, bet, aišku, labai skanus būdas tortams gaminti - plastmasinė tortų forma. Tortukai gaivūs, gaivūs.. Aišku, juos galima pilti ir į paprasčiausį dubenį supylus, paskui apvertus gaunasi gražios formos tortukas. :)

Tortukui su persikais reikės:
didelė skardinė persikų
 4 šaukštai grietinės
500ml mėlyninio jogurto (aišku galima naudoti ir savo skaniausią :) )
pakelis sausainių ,,Selga" kondensuoto pieno skonio
dar įdėjau  saujelę šaldytų vyšnių
5 šaukštai želatinos
100ml pieno
2 šaukštai cukraus

Gaminimas:

  • Persukus supjaustyti ir sudėti gražiai į formą, nuo  persikų likusį skystį supilti į puodą su 2 šaukštais želatinos. Kaitinti, kol želatina ištirps, bet neužvirs.Tada kiek praaušusį supilti ant persikų ir palaikyti šaldytuve, kad sustingtų kokią valandą.
  • Kai jau būna sustingę anas sluoksnis, galima daryti antrąjį. Pieną su cukrumi ir želatina kaitinti, kol jie ištirps. Tada juos sumaišyti su grietine, jogurtu ir vyšniom. Sudėti stambiai sulaužytus sausainius. Pilti ant persikų sluoksnio ir dėti į šaldytuvą kol sustings - kokiom 2val.


Tortukui su vyšniom reikės:
didelio daugiau negu pusė indelio grietinės
0,9l vyšninio jogurto jogurto
200ml kokio kitokio jogurto, imiau mėlynių
galima į vidų pridėti visko bet aš  dėjau guminukus, razinas, vyšnias, riešutus
pakelio vyšninio želė
2x100ml pieno
5 šaukštai cukraus
6 šaukštai žele

Gaminimas:


  • Pirmiausiai užpilti žele, bet pilti 50ml mažiau vandens. Supilti į formą ir laukti kol sustings. 
  • Darome kitą sluoksnį. 100ml pieno ištirpinti ant ugnies su 3 šaukštais cukraus ir 3 šaukštais želatinos. Sumaišyti su  grietine ir mėlyniniu jogurtu. Sudėti guminukus, razinas ir riešutus. Pilti ant sustingusios želės. Dėti į šaldytuvą kokiom 2val.
  • Kai sustingsta, darome paskutinįjį sluoksnį. Vėl 100ml pieno ištirpinti ant ugnies su 2 šaukštais cukraus ir 3 šaukštais želatinos. Dėti jogurtą vyšninį, vyšnias. Pilti ant antrojo sluoksnio ir laukti kol galutinai sustings. 











Komentarų nėra:

Rašyti komentarą