2013 m. vasario 4 d., pirmadienis

Pyragas su obuoliais ir riešutais

Labai skanus pyragas. Patariu! :)

Reikės:


Tešlai 
350 g miltų 
250 g sviesto ar margarino 
100 g cukraus 
2 v. š. grietinės 
2 kiaušiniai 
1 a. š. kepimo miltelių

Obuolių įdarui 
2 kg obuolių 
2 pakeliai citrinos skonio želė

Riešutinei masei 
220 g  riešutų (padalinau po vienodai graikinių, žemės ir lazdyno)
120 g cukraus 
3 v. š. medaus 
2 v. š. pieno 
80 g sviesto

Gaminimas:
  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, suberti cukrų, įmušti kiaušinius, dėti grietinę ir mažais gabaliukais supjaustytą (ar sutarkuotą) sviestą. Suminkyti vientisą tešlą ir padalinti į tris lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 30 cm dydžio lapvalų lakštą ir kepti iki 210° C įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių, kol gražiai apskrus. Ataušinti.
  • Obuolius nulupti, sutarkuoti burokine tarka, sudėti į puodą ir kaitinti uždengus apie 10 minučių, kol suminkštės. Suberti želė miltelius ir gerai išmaišyti. Šiek tiek ataušinti.
  • Riešutus paskrudinti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių ir susmulkinti. Cukrų, medų, pieną ir sviestą sumaišyti nedideliame puode ir kaitinti, kol cukrus ištirps ir gausis vientisa masė. Įmaišyti riešutus. Ataušinti.
  • Ant vieno tešlos lakšto dėti pusę obuolių įdaro ir paskleisti lygiu sluoksniu. Dėti antrą tešlos lakštą, tuomet paskleisti likusį obuolių įdarą ir uždėti paskutinį tešlos lakštą. Ant viršaus lygiai paskleisti riešutinę masę. Pyragą pašaldyti, kad sustingtų obuolių įdaras. Skanaus!
Šaltinis čia :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą