2013 m. vasario 17 d., sekmadienis

Pyragas su ricota



Reikės:
300 g ricotta varškės
4 a.š. cinamono
100 g cukraus 
1 kiaušinis

Tešlai
150 g miltų
140 g cukraus
3 kiaušinių
1/4 a.š. sodos
1/3 puodelio vandens
1 a.š. migdolų esencijos

Glazūrai
0,5 puodelio cukraus pudros
3 a.š. pieno

Gaminimas:
  • Dubenėlyje elektriniu mikseriu išplakti ricotta, cukrų, kiaušinį ir cinamoną. Skardą (kepiau 32x40 cm ) iškloti kepimo popieriumi, patepti jį aliejumi ir supilti skystą masę. Tolygiai paskirstyti per visą plotą ir šauti į orkaitę.Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros. Kepti 10 min. Poto ištraukti ir pravėsinti
  • Toliau į dubenį mušti kiaušinius ir gerai išplakti , suberti cukrų ir dar plakti,  kol masė pabals ir pasidarys kreminė. Berti miltus, sodą (juos tarpusavyje šiek tiek sumaišius), užmaišyti tešlą. Supilti vandenį, esenciją ir dar pamaišyti, kol masė tešla vientisa. Supilti ją ant pravėsusios ricotos sūrio pagrindo, taip pat tolygiai paskleisti tešlą per visą plotą, dėti atgal į orkaitę ir kepti dar 20 min.
  • Ištraukus iš orkaitės viską daryti reikia gana greitai, kol biskvitas dar karštas. Apversti jį cinamonine puse į viršų, atsargiai nuimti kepimo popierių, išilgai supjaustyti į 5 juostas. Imti 1 juostą ir greitai susukti į ritinėlį,  dėti jį šalia kitos juostos ir sukti toliau, taip susukti visas juostas į vieną didelį vyniotinį. 
  • Nedideliame dubenėlyje sumaišyti glazūrai skirtus ingridientus. Pašlakstyti ja pyragą. Skanaus :))
Šaltinis čia :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą