2013 m. vasario 11 d., pirmadienis

Šachmatiniai sausainiai

Baltas sluoksnis, tikrąja to žodžio prasme TIRPSTA burnoje. Skanaus :P



Reikės:
175 g sviesto
6 valg. šaukštai cukraus pudros
1 arb. šaukštelio vanilinio aromato
250 g miltų                           
žiupsnelis druskos
50 g šokolado

Gaminimas:
  • Minkštą sviestą išsukame iki baltumo, įdedame cukraus pudros ir vanilės aromato, išmaišome. Įdedame dalį miltų ir minkome. 
  • Gautą tešlą padaliname į dvi dalis, į vieną iš jų įdedame garų vonelėje ištirpintą šokoladą ir išmaišome. Į abi tešlos dalis įberiame likusius miltus ir išminkome dvi tešlos rūšis – vanilinę ir šokoladinę. Paruoštas tešlas apie 30 min. dedame į šaldytuvą. 
  • Po to kiekvieną tešlos dalį iškočiojame, suformuojame stačiakampius apie 1,5 cm storio. Dedame vienas ant kito Lengvai paspaudžiame. Gautą storesnį stačiakampį padalijame į dvi dalis išilgai. Vieną puselę apverčiame aukštyn kojom ir suspaudžiame su kita. Gautą stačiakampį supjaustome plonomis riekelėmis - apie 0,5 cm storio. 
  • Sudedame sausainius į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 175C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Šaltinis čia :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą