2012 m. gruodžio 20 d., ketvirtadienis

Imbieriniai sausainiai PEPPARKAKOR !

PATYS PATYS PATYS PATYS PAČIAUUUUUUUSI!!!!


Reikės:
150g skysto medaus (aš jį ištirpinau mikrobangėj)
110g sviesto
100g rudojo cukraus
400g miltų
0,5 a.š. imbiero
1,5 a.š. cinamono
beveik pilnas šaukštelis gvazdikėlių
žiupsnelis druskos
didelis kiaušinis
0,5 a.š kepimo miltelių

Glajui:
vienas kiaušinio baltymas
citrinos rūgšties
200g cukraus pudros


Gaminimas:



  • Puode ištirpint medų, sviestą ir cukrų vis nuolat maišant. Leisti masei užvirti, o paskui nukėlus nuo ugnies atvėsinti.
  • Kitame dubenyje išsijoti miltus, kepimo miltelius, prieskonius, įberti druskos. Padaryti viduryje duobutę ir įmušti kiaušinį. Išmaišyti. Supilti sirupą ir bandyti minkyti tešlą. Jei tešla lipni labai jau, galima įberti truputį miltų. Išminkytą tešlą palikti per naktį šaldytuve.
  • Iškočioti ploną tešlą ir išspausti formelėm. Kepti 175C ant kepimo popieriaus, iškloto skardoje, apie 10min.
  • GLAJUS. Išsukti baltymą. Palaipsniui pilti pudrą, įberti keletą kristalėlių citrinos rūgšties.
  • Atvėsusius sausainius papuošti glajumi,saldainiais..



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą