Naudojau 20cm skersmens torto formą.
Reikės:
Auksaspalviam
sirupui (aišku, jo galima nusipirkti, bet tortas juk naminis, tai kam..? :D ):
125ml
vandens
125g
cukraus
Šokoladiniam
biskvitui:
100g 72%
juodojo šokolado
100g miltų
2 v.š. kakavos miltelių
1 kupinas a. š. kepimo miltelių
60ml pieno
žiupsnelio druskos
1-no kiaušinio ir dar vieno
trynio,likusio nuo vnilinio biskvito
70g minkšto sviesto
100g cukraus
1a. š.
vanilinio cukraus
Karameliniam
biskvitui:
140g miltų
120g
cukraus
120ml pieno
70g minšto sviesto
žiupsnelio druskos
50ml auksaspalvio sirpo
Vaniliniam
biskvitui:
2 kiaušinių baltymai
100g miltų
60g minšto kambario temperatūros sviesto
120ml pieno
žiupsnelio driskos
120g cukraus
3 a. š. vanilinio cukraus
Kremas:
200g liesos varškės
300g grietinėlės
pusės citrinos sulčių
60g cukraus
40ml auksaspalvio sirupo
50g sviesto mikšto
Sulaistymui:
užplikyti
labai stiprios verdančios kavos
Gaminimas:
Auksaspalvis
sirupas. Kaitinti
kol paruduoja ir suputoja cukrus su vandeniu. Tada užpilti verdančiu vandeniu
ir gerai išmaišyti.
·
Šokoladinis
biskvitas. Šokoladą
ištirpiname ant garų vonelės. Sausus produktus sumaišyti į vieną dubenį, o
sviestą išsukti iki purios masės su cukrais. ( :D ). Įmušam kiaušinį ir gerai
išplakame.Pilame šokoladą. Beriame pusę miltų, pilame pusę pieno, vėl pusę
miltų,o paskui pieno. Išmaišome. Kepti 180C orkaitėje, kepimo popieriumi išklotos skardos apie 30min. Išėmus atvėsinti ant groteių.
·
Karamelinis
biskvitas.
Sausus produktus sumaišyti į vieną dubenį, o sviestą išsukti iki purios masės
su cukrumi. Supilti sirupą, išplakti. Įmušti kiaušinį, vėl išplakti. Beriame
pusę miltų, pilame pusę pieno, vėl pusę miltų,o paskui pieno. Išmaišome. Kepti 180C orkaitėje, kepimo
popieriumi išklotos skardos apie 40min. Išėmus atvėsinti ant groteių.
·
Vanilinis
biskvitas. Sausus
produktus sumaišyti į vieną dubenį, o sviestą išsukti iki purios masės su
cukrais. Beriame pusę miltų, pilame pusę pieno, vėl pusę miltų,o paskui pieno.
Išmaišome. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į
tešlą. Kepti 180C orkaitėje, kepimo popieriumi išklotos skardos apie 25min. Išėmus atvėsinti
ant groteių.
·
Biskvitų
pjaustymas.
Pasiėmus mažą lėkštutę ir stiklinę supjaustyti biskvitus,kaip parodyta
nuotraukose. Man atsitiko labai negeras dalykas – aš per anksti pradėjau
pjaustyti šokoladinį biskvitą ir jis sutrupėjo... Bet manau tai nebėda. Vietoj
to, didesniam apskritimui dėjau perteptus sausainius, o tą dalį biskvito
sutrupinau ir papuošiau tortą J.
·
Kremo ruošimas. Varškę išsukti
su sviestu, cukrumi, citrinos sultimis ir sirupu. Grietinėlę išplakti iki
standžių putų ir įmaišyti į varškės masę. Gerai išmaišyti.
·
Torto
konstravimas.
Dėti pirmą trijų spalvų biskvitą ant lėkštės, jį sulaistyti keliais šaukštais
kavos. Dėti maždaug pusę kremo. Ant viršaus dėti kitą biskvitą (kaip jau
sakiau, šiuo atvėju man gavosi biskvitas + sausainiai). Jį vėl sulaistyti kava.
Dėti kremą, bet kokius du šauktus pasilikti torto viršui. Uždengti
paskutintuoju biskvitu. Aptepti likusiu kremu. Apibarsčiau biskvito liekanomis,
bet puošti galima kaip nori J.
Vikas! Šiaip ne taip, bet finito. Labai skanus tortas..
Skirtingų skonių biskvitai..O dar tas lengvutis kremas.. Tikrai pavykęs tortas.
Valgytojai prašė dar ir dar, kol per 5 minutes jo nebeliko… J
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą