Reikės:
2 kiaušinių
baltymų
60 g cukraus
60 g miltų
60 g sviesto (kambario temperatūros)
0,5 pakelio vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
60 g cukraus
60 g miltų
60 g sviesto (kambario temperatūros)
0,5 pakelio vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
Gaminimas:
- Sviestą, kambario temperatūros, išsukite iki purumo su mediniu šaukštu, vėliau per 2 - 3 kartus įplakite cukrų, vaniliną, bei įberiame žiupsnelį druskos. Į gautą mišinį įsijokite miltus ir gerai išmaišykite, tešla turi buti gam tiršta, beveik minkoma, galiausiai supilkite kiaušinių baltymus, prieš tai juos reikia truputi paplakti šakute, kad lengviau įsimaišytų į tešlą. Gerai viską išplakite, sukrėskite tešlą į konditerinį švirkštą ir ant sviestinio popieriaus išpurškite 6 - 7 cm ilgio sausainukus, palikdami tarpus tarp jų, nes sausainiai plėsis į šonus.
- Kepkite 7-8 min 210C temperatūros orkaitėje, kol krašteliai gražiai paruduos. Kepant vis stebėkite sausainukus, nes juos labai lengva sudeginti!
- Katik baigusius kepti ir ištrauktus, galima susukti :)
http://fraises.over-blog.com/article-langues-de-chat-110531900.html
AtsakytiPanaikintiNegražu ištrinti komentarus, tarsi nieko neivyko! Dar kartą pasikartosiu, šis receptas buvo nukopijuotas iš mano blogo http://fraises.over-blog.com/
AtsakytiPanaikintiAš jį išverčiau iš pancūziškos knygos "DESSERTS le grand livre".
Prašau pašalinti receptą arba nurodyti jo šaltinį!
Pagarbiai fraises blogas!
Prašau nepykti ant manęs. Esu naujokė blog'uose ir galvojau, kad niekas neskaito mano to tinklaraščio. Bet atradau skoniublogas.lt puslapį, ir, kaip paaiškėjo, reikia kelti visur šaltinius. ATITAISINĖJU SAVO KLAIDĄ ir visur įrašinėju šaltinius.
AtsakytiPanaikinti