2013 m. kovo 11 d., pirmadienis

Cantucci

Cantucci, iš italų kalbos verčiant, yra du kartus keptas. Labai skanūs džiūvesėliai. LABAI LABAI.

Reikės:
2 kiaušiniai
200g cukraus
šaukštelis cinamono
šaukštelis kepimo miltelių
250g miltų
150g džiovintų vaisių
150g kokių tik nori riešutų
apelsino žievelė
citrinos žievelė

Gaminimas:


  • Orkaitę įkaitinti iki 180C. Skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Žieveles sumaišyti su riešutais ir vaisiais. Lengvai išplaktus kiaušinius supilti į atskirame dubenyje sumaišytus miltus, kepimo miltelius ir cukrų. Sudėti pirmąjį mišinį. Išminkyti. Turi gautis kieta, sunkiai minkoma tešla. Jei visiškai nesiminko, tai  įpilti šiek tiek vandens. Padalyti tešlą į dvi dalis ir padaryti ilgus kepaliukus. Kepti apie pusvalandį.
  • Iškepusius, palikti ataušti apie dešimt minučių. Supjaustyti gabaliukais. Sumažinti temperatūrą iki 150C. Dar padžiovinti apie 15min.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą