2013 m. kovo 26 d., antradienis

Pusiau SŪRPYRAGIS

Kodėl pusiau  sūrpyragis? Nes vietoje 500g rikotos, dėjau pusę liesos varškės ir pusę rikotos sūrio. Nors pagalvojus, tai rikota gi daroma taipogi iš varškės.. :) Na bet čia nesvarbu. Svarbiausia, kad pyragas gavosi suuuuuperinis. :)


Reikės:
pagrindui
300g trapių sausainių (galima Selgos, galima paprastų žiedelių, žodžiu - kokių širdis geidžia. Pas mane buvo trapūs sausainiai su cinamonu ir imbieru)
100g sviesto
rikotos masei
250g rikotos
250g liesos varškės
3 a. š. vanilinio cukraus
100g cukraus
2 kiaušiniai
3 šaukštai miltų

Gaminimas:

  • Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių.
  • Su blenderiu sutrinti sausainius iki trupinių. Sviestą ištirpinti ir supilti ant sausainių. Išmaišyti. Dėti prispaudžiant ant 18cm skersmens apvalią skardą, ,,klijuoti" ant šonų kokių 3cm aukščio šonus. Kepti apie 10min, o išėmus, palikti praaušti.
  • Rikotą su varške labai gerai ištrinti. Čia vėl pagelbės blenderis. :)  Sudėti abiejų rūšių cukrų, gerai išmaišyti. Po vieną įmušti kiaušinius, vėl vis gerai išplakant. Suberti miltus. 
  • Viską supilti ant skardoje esančių sausainių. Apvalios skardos išorę apvynioti folija ir įstatyti į didelę skardą su vandeniu. Jo turi būti įpilta maždaug iki pusės apvalios skardos. Kepti 150C orkaitėje, apie 45min. 
Skanaus :). Gavosi labai įdomaus skonio pyragėlis. Ypač sudomino jo kepimo būdas, skaitytas vienoje konditerinių knygų. Taip reikia daryti, kad cheesecake'as gautųsi  baltutis ir nepajuodęs. Pavyko :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą