2013 m. kovo 6 d., trečiadienis

Trijų biskvitų tortas




Naudojau 20cm skersmens  torto formą.
Reikės:
Auksaspalviam sirupui (aišku, jo galima nusipirkti, bet tortas juk naminis, tai kam..? :D ):
125ml vandens
125g cukraus

Šokoladiniam biskvitui:
100g 72%  juodojo šokolado
100g miltų
2 v.š. kakavos miltelių
1 kupinas a. š. kepimo miltelių
60ml pieno
žiupsnelio druskos
1-no kiaušinio ir dar vieno trynio,likusio nuo vnilinio biskvito
70g minkšto sviesto
100g cukraus
1a. š.  vanilinio cukraus

Karameliniam biskvitui:
140g miltų
120g  cukraus
120ml pieno
70g minšto sviesto
1 kiaušinio
žiupsnelio druskos
50ml auksaspalvio sirpo

Vaniliniam biskvitui:
2 kiaušinių baltymai
100g miltų
60g minšto kambario temperatūros sviesto
120ml pieno
žiupsnelio driskos
120g cukraus
3 a. š. vanilinio cukraus


Kremas:
200g liesos varškės
300g grietinėlės
pusės citrinos sulčių
60g cukraus
40ml auksaspalvio sirupo
50g sviesto mikšto

Sulaistymui: užplikyti labai stiprios verdančios kavos

Gaminimas:
    Auksaspalvis sirupas. Kaitinti kol paruduoja ir suputoja cukrus su vandeniu. Tada užpilti verdančiu vandeniu ir gerai išmaišyti.
·         Šokoladinis biskvitas. Šokoladą ištirpiname ant garų vonelės. Sausus produktus sumaišyti į vieną dubenį, o sviestą išsukti iki purios masės su cukrais. ( :D ). Įmušam kiaušinį ir gerai išplakame.Pilame šokoladą. Beriame pusę miltų, pilame pusę pieno, vėl pusę miltų,o paskui pieno. Išmaišome. Kepti 180C orkaitėje, kepimo popieriumi išklotos skardos apie 30min. Išėmus atvėsinti ant groteių.
·         Karamelinis biskvitas. Sausus produktus sumaišyti į vieną dubenį, o sviestą išsukti iki purios masės su cukrumi. Supilti sirupą, išplakti. Įmušti kiaušinį, vėl išplakti. Beriame pusę miltų, pilame pusę pieno, vėl pusę miltų,o paskui pieno. Išmaišome. Kepti 180C orkaitėje, kepimo popieriumi išklotos skardos apie 40min. Išėmus atvėsinti ant groteių.
·         Vanilinis biskvitas. Sausus produktus sumaišyti į vieną dubenį, o sviestą išsukti iki purios masės su cukrais. Beriame pusę miltų, pilame pusę pieno, vėl pusę miltų,o paskui pieno. Išmaišome. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą.  Kepti 180C orkaitėje, kepimo popieriumi išklotos skardos apie 25min. Išėmus atvėsinti ant groteių.
·         Biskvitų pjaustymas. Pasiėmus mažą lėkštutę ir stiklinę supjaustyti biskvitus,kaip parodyta nuotraukose. Man atsitiko labai negeras dalykas – aš per anksti pradėjau pjaustyti šokoladinį biskvitą ir jis sutrupėjo... Bet manau tai nebėda. Vietoj to, didesniam apskritimui dėjau perteptus sausainius, o tą dalį biskvito sutrupinau ir papuošiau tortą J.
·         Kremo ruošimas. Varškę išsukti su sviestu, cukrumi, citrinos sultimis ir sirupu. Grietinėlę išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į varškės masę. Gerai išmaišyti.

·         Torto konstravimas. Dėti pirmą trijų spalvų biskvitą ant lėkštės, jį sulaistyti keliais šaukštais kavos. Dėti maždaug pusę kremo. Ant viršaus dėti kitą biskvitą (kaip jau sakiau, šiuo atvėju man gavosi biskvitas + sausainiai). Jį vėl sulaistyti kava. Dėti kremą, bet kokius du šauktus pasilikti torto viršui. Uždengti paskutintuoju biskvitu. Aptepti likusiu kremu. Apibarsčiau biskvito liekanomis, bet puošti galima kaip nori J.





Vikas! Šiaip ne taip, bet finito. Labai skanus tortas.. Skirtingų skonių biskvitai..O dar tas lengvutis kremas.. Tikrai pavykęs tortas. Valgytojai prašė dar ir dar, kol per 5 minutes jo nebeliko… J

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą