2013 m. kovo 24 d., sekmadienis

Veganiški avižinukai



Veganiški - tai reiškia, kad be gyvūninės kilmės produktų. Bet tai nereiškia, kad jie neskanūs. Jokiu būdu ne. Sakyčiau, dar net skanesni.



Reikės:
sutrinto banano
stiklinės avižinių dribsnių
stiklinės miltų
pusės stiklinės aliejaus
3/4 stiklinės vandens
stiklinės rudojo (arba baltojo) cukraus
šauktelis kepimo miltelių
šaukštas vanilinio cukraus
saujelė paskrudintų lazdyno riešutų
po saujelę pjaustytų abrikosų, razinų, sezamo sėklų, sėlenų, saulėgrąžų (žodžiu, ko širdis geidžia :) )

Gaminimas:


  • Dribsnius, miltus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, riešutus ir džiovintus vaisius sumaišyti dideliame dubenyje. Supilti skystus produktus ir sutrintą bananą. Gerai išmaišyti. Dėti į šaldytuvą bet pusei valandos.
  • Pasišlapinus rankas (arba šaukšto pagalba) formuoti rutuliukus, kokių keturių cm dydžio, ir dėti juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti 180C orkaitėje, apie 15min. 

Skanaus, vegetarai!!!  :D

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą