2012 m. lapkričio 28 d., trečiadienis

Pyragas su uogiene






Tešlai:

200g sviesto
2 kiaušiniai
450g miltų
100g kukurūzų miltų
stiklinė cukraus
pusė stiklinės rudojo cukraus
1a.š. vanilinio cukraus
1a.š. kepimo miltelių
šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės

Įdaras:

stiklainis uogienės (ėmiau aviečių)
2a.š. krakmolo

Gaminimas:

  • Sviestą ištrinti su miltais ir kepimo milteliais. Įmušti po vieną kiaušinius. Dėti cukrų ir vanilinį cukrų. Sudėti citrinos žievelę ir greitai išminkyti. Dėti į šaldytuvą maždaug valandai.
  • Uogienę sumaišyti su krakmolu.
  • Kai tešla sustingsta, iškočioti ~1cm padą. Apklijuoti šonus. Supilti uogienę ir šauti į 180C orkaitę, kokioms penkioms minutėms, kad sutvirtėtų uogienė. Išimti. Jau būti pasiruošus iš likusios tešlos iškočiotus pailgus stačiakampiukus. Dėti ant uogienės ir prispausti kraštus prie šonų. Vėl kepti apie 30min. NIAM.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą