Reikės:
Bulvių tešlai15 bulvių
6 virtų bulvių
žiupsnelio druskos
I įdarui300g kiaulienos faršo
didelio svogūno
prieskonių (aš ėmiau CHIMI-CHURI prieskonių mišinio ir juodųjų pipirų)
žiupsnelio druskos
gero šaukšto grietinės
II įdarui~100g varškės
žiupsnelio druskos
juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Bulves nuskusti, sutarkuoti virtuviniu kombainu arba labai smukia tarka. Pasiruošti dubenį ir tarkius gerai išspausti per merliuką į jį. Palikti skysti nusistovėti - ant dugno turi likti bulvių krakmolas. Virtas bulves sutrinti mėsmale ar trintuvu ir sumaišyti su nusunktais tarkiais. Gerai išminkyti ir išpylus bulvių sultis, sudėti krakmolą. Vėl gerai išminkyti.
- Mėsytę truputį pakepinti, suberti prieskonius. Sudėti į dubenėlį ir užkrėsti šaukštą grietinės. Išmaišyti.
- Varškė sutrinti, sudėti druską, pipirus. Padaryti tokius gumuliukus, kaip per pusę kiaušinio.
- Pasistatome puodelį šalto(!) vandens, juo pasitriname rankas ir imame, kaip per pusę kumščio tešlos tarkių. Padarome rutuliuką, o pakui suplojame į vienodo (maždaug 1-1,5cm) blyną. Dedame nepilną šaukštą mėsos, uždedame vieną šoną ant kito ir formuojame pailgus cepelinus. Reikia nebijoti paspausti.
- Užverdame du puodus - į vieną sudedame varškinius, o į kitą - mėsinius. Virti 30min. Patiekti su grietine ir spirgučiais.
Gaunasi apie 18 vidutinio dydžio cepelinų.SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą