2012 m. lapkričio 4 d., sekmadienis

Sekmadieniniai cepelinai

Tiesą pasakius, tai mano pirmi tikrieji cepelinai, nes visą laiką darydavau juos tik iš virtų bulvių. Gavosi tikrai super - neištižo, nepajuodo ir skonis labai cepeliniškas :)




Reikės:
Bulvių tešlai
15 bulvių
6  virtų bulvių
žiupsnelio  druskos
I įdarui
300g kiaulienos faršo
didelio svogūno
prieskonių (aš ėmiau CHIMI-CHURI prieskonių mišinio ir juodųjų pipirų)
žiupsnelio druskos
gero šaukšto grietinės
II įdarui
~100g varškės
 žiupsnelio druskos
juodųjų pipirų

Gaminimas:


  • Bulves nuskusti, sutarkuoti virtuviniu kombainu arba labai smukia tarka. Pasiruošti dubenį ir tarkius gerai išspausti per merliuką į jį. Palikti skysti nusistovėti - ant dugno turi likti bulvių krakmolas. Virtas bulves sutrinti mėsmale ar trintuvu ir sumaišyti su nusunktais tarkiais. Gerai išminkyti ir išpylus bulvių sultis, sudėti krakmolą. Vėl gerai išminkyti.
  • Mėsytę truputį pakepinti, suberti prieskonius. Sudėti į dubenėlį ir užkrėsti šaukštą grietinės. Išmaišyti.
  • Varškė sutrinti, sudėti druską, pipirus. Padaryti tokius gumuliukus, kaip per pusę kiaušinio.
  • Pasistatome puodelį šalto(!)  vandens, juo pasitriname rankas ir imame, kaip per pusę kumščio tešlos tarkių. Padarome rutuliuką, o pakui suplojame į vienodo (maždaug 1-1,5cm) blyną. Dedame nepilną šaukštą mėsos, uždedame vieną šoną ant kito ir formuojame pailgus cepelinus. Reikia nebijoti paspausti.
  • Užverdame du puodus - į vieną sudedame varškinius, o į kitą - mėsinius. Virti 30min. Patiekti su grietine ir spirgučiais.
Gaunasi  apie 18 vidutinio dydžio cepelinų.
SKANAUS!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą