2013 m. kovo 24 d., sekmadienis

Varškinės pynės

Norint skanauti skaniomis bandelėmis, nebūtina jas gaminti tik iš mielių. Štai įrodymas! 


Reikės:
100g cukraus
360g miltų
2a. š. kepimo miltelių
110ml pieno
60ml aliejaus
šaukštas vanilinio cukraus
200g varškės
kiaušinis
apibarstymui: cukrus, aguonos, sezamo sėklos, kokoso drožlės

Gaminimas:


  • Kiaušinio baltymą išmaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilti pieną,  aliejų, pertrintą varškę ir viską gerai išsukti. Suberti persijotus miltus su kepimo milteliais. Išminkyti tešlą.
  • Tešlą padalyti į 12 dalių, o kiekvieną dalį dar į tris dalis. Iš kiekvieno gabaliuko suformuoti maždaug penkiolikos cm ilgio juosteles ir supinti kasytes. 
  • Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepti kiaušinio ir kelių šaukštų pieno plakiniu. Apibarstyti cukrumi, aguonomis, sezamo sėklomis, kokoso drožlėm. Kepti 200C orkaitėje apie 15min. Skanaus :)

Šaltinis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą