Reikės:
Biskvitui:
5 kiaušiniai
200 gr. cukraus
200 gr. miltų
3 a.š. kepimo miltelių
4 v.š. (nubraukti) kakavos
Vyšnioms:
300 gr. šaldytų vyšnių
5 v.š. cukraus
apie 4 v.š. brendžio
5 kiaušiniai
200 gr. cukraus
200 gr. miltų
3 a.š. kepimo miltelių
4 v.š. (nubraukti) kakavos
Vyšnioms:
300 gr. šaldytų vyšnių
5 v.š. cukraus
apie 4 v.š. brendžio
Grietinėlės kremui:
400ml. grietinėlės 35 %
250g
maskarponės
4 v.š. cukraus
citrinos rūgšties ant šaukštelio galiuko
Šokoladiniam kremui:
150 gr. juodojo šokolado
100 ml. grietinėlės 35 %
30 gr. sviesto
5 gr. želatinos
4 v.š. cukraus
citrinos rūgšties ant šaukštelio galiuko
Šokoladiniam kremui:
150 gr. juodojo šokolado
100 ml. grietinėlės 35 %
30 gr. sviesto
5 gr. želatinos
Gaminimas:
- Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi plakame mikseriu, kol masė padvigubės ir taps tiršta. Tuomet persijojame kepimo miltelius, miltus ir kakavą ir atsargiai šaukštu įmaišome į kiaušinius. Pilame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Iškeptą atvėsiname ir perpjauname į 4 lakštus.
- Vyšnios. Jas užpilame cukrumi, brendžiu ir paliekame per naktį šaldytuve. Susidariusį skystį nupilame. Šiuo sirupu laistysime biskvitus.
- Grietinėlė. Grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinos rūgštimi iki standumo. Įdedame maskarponės ir vėl plakame.
- Šokoladinis kremas. Želatiną užpilame 15 ml. šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Šokoladą ir sviestą puode maišydami ištirpiname ant mažos ugnies, supilame ištirpintą želatiną, išmaišome. Viską atvėsiname. Grietinėlę išplakame iki standumo. Atsargiai įmaišome ją į šokoladą ir išplakame. Pastatome trumpam į šaldytuvą, kad pradėtų stingti.
Torto surinkimas.
- Dedame į formą biskvitą, sulaistome sirupu, dedame pusę vyšnių, tepame
pusę grietinėlės kremo.
- Ant grietinėlės dedame antrą biskvitą, sulaistome sirupu, pilame
šokoladinį kremą.
- Dedame trečią biskvitą, sulaistome sirupu, dedame likusias vyšnias ir
grietinėlę, uždengiame ketvirtu biskvitu.
- Puošti kaip nori.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą