Tortas 26 cm formai.
Reikės:
Karameliniai biskvitai:
2 kiaušiniai
2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
0,5 skardinės "Rududu"
1 stiklinės grietines
1 a.š. gesintos sodos
Grietinėlės kremas:
400 ml. grietinėlės
2 v.š. cukraus
Karamelinis kremas:
2/3 skardinės ,, Rududu"
100 gr. minkšto, kambario temperatūros sviesto
80-100 gr. pakepintų žemės riešutų
Šokoladinis pertepimas:
100 gr. šokolado
50 ml. pieno
Biskvitų sulaistymui:
1/4 stiklinės vandens
2 a.š. cukraus
Gaminimas:
- Biskvitai. Visus produktus išplakame mikseriu. Pilame į formą, išklotą kepimo popieriumi, pusę tešlos ir kepame 180C apie 15min. Taip iškepame du biskvitus. Atvėsusius perpjauname per pusę į du lakštus -gauname 4.
- Grietinėlės kremas. Grietinėlę išplakame su cukrumi ir pastatome į šaldytuvą.
- Karamelinis kremas. Minkštą sviestą išplakti mikseriu. Supilti kambario temperatūros kondensuotą pieną "Rududu" ir viską išplakti iki vientisos masės. Sudėti, išmaišyti susmulkintus, pakepintus riešutus.
- Šokoladinis pertepimas. Šokoladą su pienu pakaitinti ant vidutinės ugnies maišant, kol šokoladas ištirps. Atvėsinti.
- Sirupas biskvitų sulaistymui. Šiltame vandenyje ištirpiname cukrų.
- Torto surinkimas. Į torto formą dedame vieną biskvitą, sulaistome sirupu, užpilame šokolado, užtepame pusę grietinėlės, dedame antrą biskvitą, sulaistome sirupu, užpilame vėl šokolado, sudedame karamelinį kremą, dedame trečią biskvitą, sulaistome sirupu, vėl supilame likusį šokoladą, grietinėlės kremą ir uždengiame paskutiniu biskvitu. Laikome šaldytuve, kol sustings. Tortą aptepame grietinėle. Puošiau savo padarytom šokoladinėm gėlėm, grietinėle, saldainiais, šokoladu.
Šaltinis čia :))
Ryt bandysim daryt,sake labai skanus tortukas :)
AtsakytiPanaikinti