2013 m. kovo 11 d., pirmadienis

Bavariški riestainiai

Reikės:

5 v. š. tirpinto sviesto
1 su puse stiklinės šilto vandens
keturios ir 1/4 stiklinės miltų
11g sausų mielių
1 v. š. cukraus
2 a. š. druskos
2/3 stiklinės sodos
3 litrai vandens
2 kiaušinio trynių
2 v. š. pieno
1 v. š. druskos
5v. š. sezamo seklų
aliejaus

Gaminimas: 

  • Dubenyje sumaišyti mažesnio vandens kiekį, druską, cukrų, porą šauktų miltų, mieles ir palikti suputoti apie 15min. Po to, suberti likusius miltus ir sviestą. Minkyti apie dešimt min, kol nelips prie rankų. Ištepti dubenį aliejumi ir palikti pastovėti šitai apie valandą (kad padvigubėtų).
  • Pakilusią tešlą padalinti į 12 gabaliukų. Su rankomis susukti ilgą, apie 50cm, ilgio virvelę. Padaryti U raidę, galus susukti ir prispausti prie kraštų.
  • Puodą užvirinti su vandeniu ir soda. Kiekvieną riestainį įmerkti į jį apie 30s, o paskui ištraukti ir dėti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, išteptu aliejumi. Taip daryti su visais riestainiais. 
  • Juos aptepti kiaušinių trynių ir pieno plakiniu. Apibarstyti šiek tiek druska ir sezamo sėklomis. Kepti apie 15min, 200C orkaitėje.
Skanaus! Labai įdomaus skonio riestainėliai :)







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą