Reikės:
pagrindui300g trapių sausainių (galima Selgos, galima paprastų žiedelių, žodžiu - kokių širdis geidžia. Pas mane buvo trapūs sausainiai su cinamonu ir imbieru)
100g sviesto
rikotos masei250g rikotos
250g liesos varškės
3 a. š. vanilinio cukraus
100g cukraus
2 kiaušiniai
3 šaukštai miltų
Gaminimas:
- Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių.
- Su blenderiu sutrinti sausainius iki trupinių. Sviestą ištirpinti ir supilti ant sausainių. Išmaišyti. Dėti prispaudžiant ant 18cm skersmens apvalią skardą, ,,klijuoti" ant šonų kokių 3cm aukščio šonus. Kepti apie 10min, o išėmus, palikti praaušti.
- Rikotą su varške labai gerai ištrinti. Čia vėl pagelbės blenderis. :) Sudėti abiejų rūšių cukrų, gerai išmaišyti. Po vieną įmušti kiaušinius, vėl vis gerai išplakant. Suberti miltus.
- Viską supilti ant skardoje esančių sausainių. Apvalios skardos išorę apvynioti folija ir įstatyti į didelę skardą su vandeniu. Jo turi būti įpilta maždaug iki pusės apvalios skardos. Kepti 150C orkaitėje, apie 45min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą