Reikės:
Tešlai
350 g miltų
250 g sviesto ar margarino
100 g cukraus
2 v. š. grietinės
2 kiaušiniai
1 a. š. kepimo miltelių
350 g miltų
250 g sviesto ar margarino
100 g cukraus
2 v. š. grietinės
2 kiaušiniai
1 a. š. kepimo miltelių
Obuolių
įdarui
2 kg obuolių
2 pakeliai citrinos skonio želė
2 kg obuolių
2 pakeliai citrinos skonio želė
Riešutinei
masei
220 g riešutų (padalinau po vienodai graikinių, žemės ir lazdyno)
120 g cukraus
3 v. š. medaus
2 v. š. pieno
80 g sviesto
120 g cukraus
3 v. š. medaus
2 v. š. pieno
80 g sviesto
Gaminimas:
- Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, suberti cukrų, įmušti kiaušinius, dėti grietinę ir mažais gabaliukais supjaustytą (ar sutarkuotą) sviestą. Suminkyti vientisą tešlą ir padalinti į tris lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 30 cm dydžio lapvalų lakštą ir kepti iki 210° C įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių, kol gražiai apskrus. Ataušinti.
- Obuolius nulupti, sutarkuoti burokine tarka, sudėti į puodą ir kaitinti uždengus apie 10 minučių, kol suminkštės. Suberti želė miltelius ir gerai išmaišyti. Šiek tiek ataušinti.
- Riešutus paskrudinti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių ir susmulkinti. Cukrų, medų, pieną ir sviestą sumaišyti nedideliame puode ir kaitinti, kol cukrus ištirps ir gausis vientisa masė. Įmaišyti riešutus. Ataušinti.
- Ant vieno tešlos lakšto dėti pusę obuolių įdaro ir paskleisti lygiu sluoksniu. Dėti antrą tešlos lakštą, tuomet paskleisti likusį obuolių įdarą ir uždėti paskutinį tešlos lakštą. Ant viršaus lygiai paskleisti riešutinę masę. Pyragą pašaldyti, kad sustingtų obuolių įdaras. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą