1 citrina
1 greipfrutas
500g cukraus
- Vaisius labai gerai išplauti ir nušveisti kempine.
- Pailgomis juostelėmis nupjauti vaisių žievelę ir supjaustyti ją ilgais šiaudeliais.
- Sudėti žieveles į puodą, užpilti vandeniu taip, kad būtų pilnai apsemtos ir užvirti. Užvirus sumažinti ugnį ir virti, kol žievelės suminkštės (apie 50min.).
- Išimti žieveles kiaurasamčiu, labai gerai nuvarvinti.
- Įberti į puodą 350 g cukraus, užpilti 0,5 l vandens, užvirinti. Sudėti žieveles ir virti ant labai mažos ugnies,retkarčiais pamaišant, kol sirupas beveik visas susigers į žieveles ir jos taps permatomomis.(1h ).
- Išimti žieveles ir nuvarvinti.
- Ant kepimo popieriaus suberti likusį cukrų ir ir sudėti žieveles. Pamaišyti, kad jos gerai pasidengtų cukrumi.
- Paskleisti žieveles ant kepimo popieriaus ir leisti apdžiūti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą