2013 m. sausio 4 d., penktadienis

Citrininis Tiramissu



Reikės:
~300g ,,Damų pirštelių"
500g Maskarponės
500g grietinėlės
2 pakelių grietinėlės tandiklio
1 v. š. vanilinio cukraus
80g cukraus
2 citrinų smulkiai nutarkuota žievelė
sirupui: citrinos, stiklinė vandens, v. š. cukraus,ml brendžio (nebūtina)


papuošimui: mėlynių, 250g grretinėlės, likusių Damų pirštelių + dar kitokių sausainių

Gaminimas:

  • Pirmiausiai išsiverdame sirupą. Į puodą supilti kubeliais supjaustytas citrinas(be žievelių), vandenį ir cukrų.Virti vis pamaišant apie 20min. Nuėmus nuo ugnies, palikti, kad atvėstų.
  • Grietinėlę suplakame su  cukrumi, vaniliniu cukrumi. Įplakti maskarponę. Berti žieveles citrinos ir standiklius. Gerai išmaišyti.
  • Kai jau sirupas atvėsęs, formuojame tortą. Imiau 26cm skersmens apvalią torto formą. Imame  sausainį, vieną jo pusę pamirkome sirupe ir dedame į formą. Taip juos sudėlioti vis mirkant ant dugno. Tada užkrėsti pusę kremo, paskirstyti. Tada vėl dėti sausainius,o paskui kremą. Palaukti kelias valandas kol sustings, o geriau būtų ir per parą.
  • Puošimui išplakti grietinėlę ir sumaišyti su keliais šaukštais mėlynių sulčių, kad įgautų labai gražią,violetinę spalvą. Sausainius padaryti truputį didesnius už tortą. Patepti jų vieną pusę grietinėle ir klijuoti prie šono. Taip apklijuoti visą tortą. Papuošti mėlynėmis ar  pan.

SKANAUUUUUUUSSSSS!!! Labai skanus, lengvas (nors su daug grietinėlės) torčiukas!! :)))


Šaltinis čia :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą