2013 m. sausio 2 d., trečiadienis

SKRUZDELYNAS


Pati negaliu šito dalykėlio valgyt... Bet kitiem laaabai patiko J





Reikės:
5 kiaušinių
5 v. š. grietinės
1 v. š. degtinės
apie 4 stiklinės miltų
žiupsnelis druskos
aliejaus kepimui
Sirupui:  stiklinė medaus, 2 v. š. vandens, 30g sviesto, 1 v. š. grietinės

Gaminimas:

  •  Iš kiaušinių, grietinės, druskos, degtinės ir miltų išmaišyti tešlą. Labai gerai išminkyti (minkyti apie 15min). Tada iškočioti ploną tešlą ir supjastyti kvadratėliais, stačiakampiais ar kaip nori. Virti įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduoja. Dėti ant servetėlėmis išklotos lėkštės, kad į jas susigertų riebalai.
  • ·        Kai jau būna sprie galo lakštų virimas, galima pradėti  daryti sirupą. Visus produktus sudėti į puodą ir virti pradžioje ant stiprios ugnies, o paskui ant labai lėtos ugnies. Virti apie 20-25min. Patikrinti, ar jau gatavas sirupas, galima į šaltą vandenį įlašinus lašelį sirupo – jis turi neišsiskleisti, likti kietas.
  • ·        Kai jau sirupas išviręs – formuojame skruzdėlyną. Ant didelės lėkštės išdėlioti lakštus, apipilti sirupu. Paskui vėl išdėlioti ir vėl apipilti. Taip daryti tol kol susikrauna didelis skruzdėlynas. Apibarstyti aguonomis, torto papuošimais ar pan. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą