2013 m. sausio 2 d., trečiadienis

Margas keksas




Lebai skanus :))))

Reikės:
100g juodojo šokolado
60ml juodos kavos
30ml brendžio
200g sviesto
250g cukraus
2 a. š. vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
7 kiaušinių
300g miltų
2 a. š. kepimo miltelių

Gaminimas:
·                  Ištirpinti šokoladą. Į jį įpilti kavos ir brendžio. Atsidėti
·                  Ištirpinti sviestą. Jį sumaišyti su 200g cukraus, druska ir išsukti iki purios masės. 3 kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Juos po  vieną įmušti į sviesto ir cukraus masę. Plakti tol, kol masė pabals. Tada vėl po vieną įmušti kiaušinius, kaskart gerai išplakant. Įsijoti 250g miltų ir kepimo miltelius. Gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų.
·                  Padalinti masę per pusę. Vieną dalį sumaišyti su 50g miltų ir šokolado mase.
·                  Formą iškloti kepimo popieriumi. Dėti šaukštą šolkoladinės masės paskui šaukštą baltos ir taip kaitalioti. Galima pirma supirti šokoladinę tešlą, paskui baltą – kaip nori J. Kepti Virš valandos, tikrinti mediniu pagaliuku aš iškepęs, 170 laipsnių temperatūroje.
·                  Baltymus labai gerai išlakti iki standžių putų su cukrumi. Dėti ant išimto kekso ir dar pakepti apie 10min, kol baltymai gražiai paruduos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą