Lebai skanus
:))))
Reikės:
100g juodojo
šokolado
60ml juodos
kavos
30ml
brendžio
200g sviesto
250g cukraus
2 a. š.
vanilinio cukraus
žiupsnelio
druskos
7 kiaušinių
300g miltų
2 a. š.
kepimo miltelių
Gaminimas:
·
Ištirpinti
šokoladą. Į jį įpilti kavos ir brendžio. Atsidėti
·
Ištirpinti
sviestą. Jį sumaišyti su 200g cukraus, druska ir išsukti iki purios masės. 3
kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Juos po vieną įmušti į sviesto ir
cukraus masę. Plakti tol, kol masė pabals. Tada vėl po vieną įmušti kiaušinius,
kaskart gerai išplakant. Įsijoti 250g miltų ir kepimo miltelius. Gerai
išmaišyti, kad neliktų gumuliukų.
·
Padalinti
masę per pusę. Vieną dalį sumaišyti su 50g miltų ir šokolado mase.
·
Formą iškloti kepimo popieriumi. Dėti šaukštą
šolkoladinės masės paskui šaukštą baltos ir taip kaitalioti. Galima pirma
supirti šokoladinę tešlą, paskui baltą – kaip nori J.
Kepti Virš valandos, tikrinti mediniu pagaliuku aš iškepęs, 170 laipsnių
temperatūroje.
·
Baltymus labai gerai išlakti iki
standžių putų su cukrumi. Dėti ant išimto kekso ir dar pakepti apie 10min, kol
baltymai gražiai paruduos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą