250g sviesto
100g cukraus
kiaušinio batymas
žiupsnelis druskos
350g mitų
2 a. š. vanilinio cukraus
2 a. š. vanilinio cukraus
pertepti: 150g šokolado (galima uogienę ar džemą)
Gaminimas:
- Minkštą sviestą sumaišyti iki baltumo ir purumo su vaniliniu cukrumi, druska. Baltymą taip pat įmaišyti. Įmaišyti po truputį mitų. Išminkyti. Tešla gaunasi minkšta. Ją padalinti į dvi dalis ir mažiausiai 1-2 val.padėti į šaldytuvą.
- Iškočioti iš vienos dalies tarp dviejų kepimo popierių labai plonus maždaug 2-4mm storio lakštus, išspausti formeles ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti apie 8min. 200C okaitėje.
- Iš kito taip pat iškočioti lakštus, išspausti formeles ir išspausti viduriukus. Vėl kepti ir atvėsinti visus.
- Šokoladą išlydyti garų vonelėje ir pertepti sausainius.
SKANAUSSSSSS.:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą